fbpx
Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξης με ταυτόχρονη ανάπτυξη της αυτογνωσίας για μια ολοκληρωμένη ζωή - Τριήμερο σεμινάριο για αυτογνωσία Insight I, 7-9 Οκτωβρίου, Annabelle Hotel, Πάφος Κύπρος

Με τι γεμίζουμε τις ζωές μας;

Κάθε ανθρώπινος φίλος που γνωρίζω επιθυμεί να ζήσει μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή. Αυτό δεν είναι και πολύ ζητούμενο, καθώς θα μείνουμε εδώ για σχεδόν 7 ή 8 δεκαετίες ή και περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις. Όλο αυτό το διάστημα που περνάμε, δεν καταφέρνουν όλοι να συνειδητοποιήσουν με τι γεμίζουν τη ζωή τους. Υπάρχει αυτό το μεγάλο κενό που έχουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε και στη συνέχεια μέχρι την τελευταία μας ανάσα, υπάρχει ένας τεράστιος σωρός από “θησαυρούς” που έχουμε. Όμως είναι όλα αυτά σκόπιμα ή αποτελούν μια απλή άχρηστη αποσκευή στις πλάτες μας που δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό;

Είναι αναπόσπαστο να προσπαθούμε για βελτίωση, αλλά εστιάζοντας σε έναν τομέα κάθε φορά- βήμα προς βήμα, λίγο-λίγο. Με αυτόν τον τρόπο είναι ευκολότερο να παρακολουθείτε την πρόοδο με πλήρη αφοσίωση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που αισθάνομαι ότι έχω στη ζωή μου είναι ένας σκοπός, χωρίς τον οποίο δεν μπορώ να επιτύχω την ολοκλήρωση. Όλοι οι θρύλοι, των οποίων τη ζωή δεν παύουμε ποτέ να γιορτάζουμε, είχαν διακριτικά επεξεργασμένους στόχους που δεν εγκατέλειψαν ποτέ μέχρι την τελευταία τους πνοή.

Εκτός από την ύπαρξη ενός σκοπού, ένα άλλο ζωτικό στοιχείο με το οποίο επέλεξα να γεμίσω τη ζωή μου ήταν να αποφύγω τη σύγκριση με οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Αυτό όχι μόνο με έβγαλε από την απογοήτευση και το σκοτάδι, αλλά με έκανε και πιο ευτυχισμένη. Έχω δει ανθρώπους να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους όσον αφορά τα χρήματα, τη φήμη και άλλα υλιστικά αγαθά, κάτι που δεν είναι παρά μια ανθυγιεινή δραστηριότητα.

Είναι σημαντικό για μένα, κατά την ειλικρινή μου άποψη, να γεμίζω τη ζωή με θετικότητα- θετικά vibes, θετικούς ανθρώπους και θετική νοοτροπία. Την ημέρα που επέλεξα συνειδητά να περιβάλλω τον εαυτό μου με θετικότητα, ανακάλυψα ότι οι έμφυτες ικανότητές μου λειτουργούσαν με καλύτερο τρόπο. Αντίθετα, η παρέα με αρνητικούς ανθρώπους με έκανε έναν δυστυχισμένο κλαψιάρη.

Πάντα ήθελα να γεμίσω τη ζωή μου με κάτι σκόπιμο, όπως το να υπηρετώ τους άλλους, καθώς αυτό μου έδινε μέγιστη χαρά και ικανοποίηση. Αυτή ήταν η πρακτική μου να στρέφω την προσοχή μου σε πράγματα με σκοπό, αντί να εστιάζω αποκλειστικά στον εαυτό μου. Αυτή η πράξη όχι μόνο γέμισε τη ζωή μου με ευγνωμοσύνη αλλά με έφερε και κοντά στον Δημιουργό μου.

Αισθάνομαι έντονα για τους αχάριστους ανθρώπους, με τι έχουν γεμίσει τη ζωή τους παρά το γεγονός ότι έχουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας αξιοπρεπής άνθρωπος; Όχι μόνο παραμένουν δυστυχισμένοι αλλά και κυνηγούν επίμονα υλικά αγαθά για το τίποτα. Εγώ προτίμησα να χαίρομαι για τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή μου, καθώς αυτό με έκανε πιο ταπεινό. Οι ανάγκες δεν μπορούν ποτέ να καλυφθούν, αλλά η επιλογή μιας νοοτροπίας ευγνωμοσύνης μπορεί να κάνει τη ζωή εύκολη. Αντί να περιμένω όλο και περισσότερα από τη ζωή, θεωρώ σοφότερο να παραμείνω προσγειωμένος.

Δεν θέλω ποτέ να γεμίσω τη ζωή μου με ματαιοδοξία και εξαπάτηση. Είμαι ευτυχισμένη όπως είμαι και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να προσποιούμαι τον εαυτό μου για να προσελκύσω περισσότερα στη ζωή μου. Δεν θα ανταλλάξω ποτέ την ταυτότητά μου για κανέναν και για τίποτα, καθώς απλά δεν αξίζει τον κόπο.

Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή δεν έρχονται εύκολα. Έρχονται σταγόνα-σταγόνα μόνο όταν επανεξετάζουμε με τι γεμίζουμε τη ζωή μας.

Μην χάσετε νέα
& εκδηλώσεις από εμάς!

Εγγραφείτε->

* indicates required

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Insight II

ανοίγει την καρδιά σας με το να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω στη ζωή σας και να αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Insight III

Βασιζόμενο σε αυτά που μάθατε, το Insight III έχει να κάνει με το να σας κεντράρει στην καρδιά σας, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αναζωογόνησης.

Σεμινάρια Εφήβων

Σύντομα στην Κύπρο…

Επόμενες εκδηλώσεις
Κοντά σας

Insight 1, Insight Cyprus

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα σας προσκαλούμε!

Κανονική τιμή: 500 EUR
Πρώιμο πουλί: 300 EUR

Days
Hours
Minutes
Seconds