fbpx
Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξης με ταυτόχρονη ανάπτυξη της αυτογνωσίας για μια ολοκληρωμένη ζωή - Τριήμερο σεμινάριο για αυτογνωσία Insight I, 7-9 Οκτωβρίου, Annabelle Hotel, Πάφος Κύπρος

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος- η ταλαιπωρία είναι θέμα επιλογής

Κάντε τον πόνο μια επιλογή με τη σωστή νοοτροπία
Οι άνθρωποι έχουν συνείδηση που τους επιτρέπει να ερμηνεύουν τις αναμνήσεις και να τρέφουν ένα όραμα για το μέλλον τους. Αυτή η ικανότητα τους επιτρέπει να ζουν έξω από τα νύχια της παρούσας στιγμής και των περιστάσεων. Αυτή η ικανότητα τους αναγκάζει να ξαναζούν αρνητικές στιγμές του παρελθόντος και επίσης να αγχώνονται για μελλοντικές ατυχίες.
Ποιος δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή τη φράση του Βούδα: “ο πόνος είναι αναπόφευκτος, αλλά η ταλαιπωρία είναι προαιρετική”. Η ζημιά που έκανα στο μυαλό μου με το να σκέφτομαι επίμονα τα περιστατικά είναι πολύ μεγαλύτερη από το πραγματικό γεγονός. Ήμουν θύμα του μυαλού μου και αυτή η τάση συνεχίστηκε για περισσότερο χρόνο από όσο θα έπρεπε. Ο πόνος που δημιούργησα στο μυαλό μου, στην πραγματικότητα, μου στέρησε τη χαρά των παρόντων στιγμών.

Έχω αναπτύξει κάποιες τεχνικές που επιτρέπουν στον εαυτό μου και στους αναγνώστες μου να διαχειρίζονται καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματα. Μερικές φορές αυτές λειτουργούν, ενώ άλλες φορές όχι, αλλά κάθε μέρα που περνάει νιώθω καλύτερα και πιο ευτυχισμένη.

Διαμεσολάβηση
Πάντα έδινα ιδιαίτερη θέση στους ανθρώπους που διαλογίζονταν τακτικά, και στη συνέχεια άρχισα να το κάνω και εγώ. Έκτοτε έχει γίνει η πιο ισχυρή πτυχή της ζωής μου. Έχει επιτρέψει στο μυαλό μου να θεραπευτεί και να σβήσει τις απογοητεύσεις και τα άγχη μου. Τώρα νιώθω πιο ξεκάθαρη και συγκεντρωμένη σε ό,τι κάνω, με νέες στρατηγικές και λύσεις σε ό,τι μου φέρνει η ζωή. Προτείνω το διαλογισμό σε άλλους, ακόμη και αν είναι μόνο για 5-10 λεπτά.
Αναλάβετε δράση

Αντί να εκνευρίζεστε για κάτι ή να αγχώνεστε, είναι καλό να αναλαμβάνετε δράση. Όταν με απασχολούσαν οικονομικά ζητήματα, ετοίμασα έναν προϋπολογισμό αντί να επιλέξω ένα δάνειο. Το να μαθαίνω να διαχειρίζομαι τα χρήματα είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής, καθώς μου δίνει μια ασφαλή πλατφόρμα για να πετύχω τους στόχους μου στη ζωή. Η δράση εξαλείφει τις αμφιβολίες, οπότε όταν ανησυχούσα για μια προθεσμία, άρχισα να εργάζομαι για το συγκεκριμένο έργο. Αυτό μου έδωσε ξανά τον έλεγχο. Αντί να σκύβετε στο φόβο, αναλάβετε δράση.

Κατανόησα τη σημασία μου
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αριθμός των κακών γεγονότων και περιπτώσεων στη ζωή μου ήταν αμέτρητος. Κάθε μέρα που περνούσε έφερνε νέες προκλήσεις, φόβους και ανησυχίες, αλλά όταν κοιτάζω πίσω, δεν τα βλέπω όλα, δύσκολα θυμάμαι το χάος που έφεραν. Αυτό με δίδαξε να γνωρίζω τη σημασία μου στο “μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων” του Θεού. Τα προβλήματά μου είναι πραγματικά ασήμαντα. Έζησα τη ζωή με το μάντρα, ‘κι αυτό θα περάσει’ και αυτό μου επέτρεψε να συνειδητοποιήσω τη βραχύβια φύση της ζωής και των προβλημάτων της.

Μετατόπισα την εστίασή μου
Αντιμετώπισα άσχημες μέρες, αλλά είναι άδικο να επιβάλλουμε τον αντίκτυπό του στους άλλους. Για παράδειγμα, όταν αντιμετώπισα κάποια άσχημα πράγματα στη δουλειά, ένιωσα τα επίπεδα ενέργειάς μου να μειώνονται, γεγονός που με έκανε αρνητική μέχρι να φτάσω στο σπίτι. Εδώ είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε την τέχνη της διαμερισματοποίησης- πάγωμα και επαναφορά. Έκανα μια παύση στην άκρη του δρόμου πριν φτάσω στο σπίτι και επαναπροσδιόριζα την εστίασή μου για το υπόλοιπο της ημέρας. Επικεντρώθηκα στην οικογένειά μου, ασχολήθηκα μαζί τους και πέρασα υπέροχα. Το μυστικό ήταν να μην αφήσω ποτέ τον αρνητισμό να με κυριεύσει. Διαχειρίστηκα τον εαυτό μου σε μικρά διαμερίσματα και δεν άφηνα χώρο για παράπλευρες απώλειες.

Μην χάσετε νέα
& εκδηλώσεις από εμάς!

Εγγραφείτε->

* indicates required

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Insight II

ανοίγει την καρδιά σας με το να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω στη ζωή σας και να αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Insight III

Βασιζόμενο σε αυτά που μάθατε, το Insight III έχει να κάνει με το να σας κεντράρει στην καρδιά σας, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αναζωογόνησης.

Σεμινάρια Εφήβων

Σύντομα στην Κύπρο…

Επόμενες εκδηλώσεις
Κοντά σας

Insight 1, Insight Cyprus

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα σας προσκαλούμε!

Κανονική τιμή: 500 EUR
Πρώιμο πουλί: 300 EUR

Days
Hours
Minutes
Seconds