fbpx
Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξης με ταυτόχρονη ανάπτυξη της αυτογνωσίας για μια ολοκληρωμένη ζωή - Τριήμερο σεμινάριο για αυτογνωσία Insight I, 7-9 Οκτωβρίου, Annabelle Hotel, Πάφος Κύπρος

Ευτυχία - Είναι θέμα τύχης ή θετικής σκέψης;

Συχνά αναρωτιέμαι: “Από πού προέρχεται η ευτυχία;” Είναι θέμα απλής καλής τύχης ή υπάρχει μια ευρύτερη εικόνα, αόρατη για εμάς τους ανθρώπους; Όταν προσπαθώ να ψάξω βαθύτερα τι σκέφτονται οι άνθρωποι για την ευτυχία, καταλήγω σε περίεργα συμπεράσματα. Το πιο κοινό όραμα για την ευτυχία είναι γύρω από τα χρήματα. Δεύτερον, τα χρήματα είναι η κοινωνική θέση. Είναι πραγματικά δυνατόν για κάποιον που αγνοεί τα βασικά να γίνει πάμπλουτος; Ναι. Είναι. Είναι δυνατόν το ίδιο ανόητο άτομο να παραμείνει πλούσιο μακροπρόθεσμα; Όχι. Οι άνθρωποι θα πουν ότι ο πλούτος του οφειλόταν μόνο στην καλή του τύχη.

Αν, για παράδειγμα, προσπαθήσω να αξιολογήσω τη ζωή του συγκεκριμένου ατόμου, εξετάζοντας όλες τις λεπτομέρειες, σίγουρα θα συναντήσω ορισμένα γεγονότα που τον ώθησαν να γίνει πλούσιος ή επιτυχημένος. Ίσως επένδυσε με διακριτικότητα τις οικονομίες του ή ίσως βρισκόταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Αν κατά τύχη δεν βρισκόταν εκεί, ή αν δεν είχε επενδύσει εκείνη τη στιγμή, θα είχε παραμείνει φτωχός με τη λανθασμένη απόφασή του; Για έναν άνθρωπο που είχε κερδίσει το τζακ ποτ σε ένα καζίνο, ήταν πραγματικά ευτυχισμένος με τα κέρδη του; Η νίκη του οφειλόταν στην τύχη του ή ήταν η ευκαιρία που πήρε; Πώς μπορώ να το υπολογίσω αυτό; Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Δεν θα το αποκαλέσω αυτό τύχη του, διότι κάθε πράξη έχει τις συνέπειές της. Αυτές οι συνέπειες επηρεάζουν και εμένα ως άνθρωπο, παρόμοια με τον τρόπο που οι πράξεις μου επηρεάζουν τους άλλους. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ανθρώπινη ζωή, αυτό που συμβαίνει και το πώς επιλέγουμε να αισθανθούμε γι’ αυτό πηγάζει από εδώ.

Ένα άλλο ερώτημα που μου έρχεται συχνά στο μυαλό είναι: “Τα χρήματα και η ευτυχία συσχετίζονται;”.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ταυτίσει τα χρήματα και την ευτυχία στην ίδια παρένθεση, καθώς τα πρώτα δεν εγγυώνται ποτέ μια ευτυχισμένη και ευτυχισμένη ζωή. Η συσσώρευση του πλούτου μου είναι απλώς το αποτέλεσμα των ενεργειών που έκανα για να κάνω τη ζωή καλύτερη για μένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Όσο πιο ωφέλιμη είναι η ύπαρξή μου για την ανθρωπότητα, τόσο υψηλότερο θα είναι το επίπεδο της χαράς και του πλούτου μου. Ένας άσκοπος άνθρωπος δεν είναι ούτε πλούσιος ούτε ευτυχισμένος και δυστυχώς, αυτό συμβαίνει να είναι ένας παγκόσμιος κανόνας.

Ένα άλλο πράγμα που έχει θεμελιώδη σύνδεση με την ευτυχία είναι η θετική σκέψη. Δεδομένου ότι είμαι ένθερμος οπαδός των δονήσεων σε όλη μου την ενήλικη ζωή, αισθάνομαι έντονα ότι όσο περισσότερο δονούμαι σε θετικές δονήσεις τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες ευτυχίας μου. Είναι η θετική ενέργεια που αξιοποιώ, η οποία κατά συνέπεια απελευθερώνει την αρνητική μου ενέργεια και με βοηθά να διατηρήσω την ευτυχία και τη χαρά. Το σύμπαν έχει έναν παράξενο νόμο της δόνησης. Η ενέργεια που επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε είναι η ενέργεια που προσελκύουμε. Γιατί λοιπόν να μην επιλέγουμε θετικές δονήσεις;

Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, επειδή σε όλη μας τη ζωή επιλέγουμε να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Τότε ξαφνικά πρέπει να ξεμάθουμε ό,τι είχαμε μάθει, καθώς τα προηγούμενα μαθήματα δεν εξυπηρετούσαν πια τον σκοπό τους.

Μην χάσετε νέα
& εκδηλώσεις από εμάς!

Εγγραφείτε->

* indicates required

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Insight II

ανοίγει την καρδιά σας με το να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω στη ζωή σας και να αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Insight III

Βασιζόμενο σε αυτά που μάθατε, το Insight III έχει να κάνει με το να σας κεντράρει στην καρδιά σας, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αναζωογόνησης.

Σεμινάρια Εφήβων

Σύντομα στην Κύπρο…

Επόμενες εκδηλώσεις
Κοντά σας

Insight 1, Insight Cyprus

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα σας προσκαλούμε!

Κανονική τιμή: 500 EUR
Πρώιμο πουλί: 300 EUR

Days
Hours
Minutes
Seconds