fbpx
Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξης με ταυτόχρονη ανάπτυξη της αυτογνωσίας για μια ολοκληρωμένη ζωή - Τριήμερο σεμινάριο για αυτογνωσία Insight I, 7-9 Οκτωβρίου, Annabelle Hotel, Πάφος Κύπρος

Πότε είναι καιρός να αρχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή;

Σε όλη μου τη ζωή, αναρωτιόμουν για τον εαυτό μου: “Πότε θα έρθει η ώρα να απολαύσω τη ζωή;”. Είναι φυσικό για όλους μας να θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά είναι αυτό δυνατόν; Βλέπω ανθρώπους να ζουν ικανοποιημένοι και ευχάριστες ζωές, και εγώ εδώ κάνω μια νοερή λίστα με τα πράγματα που χρειάζομαι ακόμα για να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη. Πού βρίσκεται το κλειδί της ευτυχίας μου, αν υπάρχει πραγματικά;

Η κοινωνία στην οποία ζω έχει πολλούς εξωτερικούς παράγοντες που θέλει να κυνηγήσω, όπως η επιτυχία, η φήμη, ο πλούτος, η δύναμη, η ομορφιά, ο ρομαντισμός και ό,τι άλλο. Αλλά για μένα, συνεχίζω να αναρωτιέμαι, είναι αυτά πραγματικά ζωτικής σημασίας, για να ξεκινήσω;

Η έρευνά μου λέει ΟΧΙ, αν επρόκειτο να τους αντιμετωπίσω για τους μακροπρόθεσμους στόχους της ευτυχίας μου. Ένα πολυπόθητο βραβείο, μια αύξηση του μισθού, ένα φανταχτερό νέο αυτοκίνητο, μια συναρπαστική νέα σχέση, ένα γυμναστήριο, μπορούν όλα να αποτελέσουν πηγή ευτυχίας, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορεί να ξεπεράσει την αρχική συγκίνηση για μένα.
Έχω διαβάσει βιβλία που επισημαίνουν ανοιχτά μυστικά για να αυξήσετε πραγματικά την ευτυχία, και δεν απαιτεί να κερδίσετε ένα τζακ ποτ. Το μόνο που χρειάζεται, λένε, είναι μια αλλαγή νοοτροπίας και στάσης, και αυτό είναι κάτι που μπορώ να κάνω αρκετά εύκολα.

Ο μηχανισμός επιβίωσής μου με βοηθούσε πάντα να παρατηρώ και να θυμάμαι τα άσχημα πράγματα. Η πρώτη συμβουλή που έμαθα ήταν να εκπαιδεύσω τον εγκέφαλό μου να είναι πιο θετικός, καθώς η βιολογική τάση δεν ήταν παρά ένας παράγοντας άγχους για μένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχα πάντα ένα χαμογελαστό πρόσωπο ή ήμουν σούπερ χαρούμενη ή αγνοούσα την πραγματικότητα ή προσποιούμουν ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο απαίσια όσο ήταν. Το να επιλέγω τη χαρά και να προσδοκώ το καλό αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ισχυρό ενισχυτικό της ευτυχίας.

Έμαθα να εκφράζω ευγνωμοσύνη, γεγονός που έκανε τεράστια διαφορά στη συνολική κατάσταση της ευτυχίας μου. Βίωσα περισσότερα θετικά συναισθήματα, λιγότερη κατάθλιψη, βελτιωμένες σχέσεις και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα επίσης. Μια συμβουλή υπέρ- η ευγνωμοσύνη μου με έκανε ακόμη και πιο έξυπνη με τα χρήματα που με κόπο κέρδισα.

Είχα δει ανθρώπους σε ευτυχισμένες σχέσεις και αναρωτιόμουν τι τους κρατούσε γαντζωμένους, ακόμη και μετά από δεκαετίες. Αφού παρακολούθησα ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την καλλιέργεια σχέσεων, συνειδητοποίησα ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είχαν πάντα ομάδες υποστήριξης με τη μορφή φίλων και οικογένειας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο η καλλιέργεια σχέσεων συγκρίνεται με την καλύτερη συναισθηματική επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς. Για να οικοδομήσω και να συνδεθώ με άλλους, καρπώθηκα την ανταμοιβή με τη μορφή θετικών συναισθημάτων. Και όσο πιο ευτυχισμένη γινόμουν, τόσο περισσότερο προσέλκυα ανθρώπους με σχέσεις υψηλής ποιότητας, μεγαλύτερη θετικότητα και απόλαυση.

Ομοίως, το να είμαι προσεκτική με βοήθησε πολύ, καθώς ήμουν πάντα αυτή που ανησυχούσε μέρες πριν από την πραγματική ημέρα D. Αυτό κατέστρεφε την ψυχική μου υγεία και με κρατούσε μακριά από το να απολαμβάνω τις ευκαιρίες που είχα στα χέρια μου. Δεν παρατηρούσα τα καλά πράγματα γύρω μου, περιμένοντας την πραγματοποίηση των λεγόμενων προτύπων ευτυχίας. Ο διαλογισμός κάνει θαύματα, το ίδιο και η προσεκτική διατροφή. Υιοθέτησα επίσης τη συνήθεια να απολαμβάνω τις καθημερινές μου τελετουργίες, καθώς έπρεπε να γίνουν είτε μου άρεσαν είτε όχι, οπότε γιατί να μην αλλάξω οπτική γωνία και να αρχίσω να τις απολαμβάνω κι εγώ.

Μην χάσετε νέα
& εκδηλώσεις από εμάς!

Εγγραφείτε->

* indicates required

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Insight II

ανοίγει την καρδιά σας με το να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω στη ζωή σας και να αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Insight III

Βασιζόμενο σε αυτά που μάθατε, το Insight III έχει να κάνει με το να σας κεντράρει στην καρδιά σας, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αναζωογόνησης.

Σεμινάρια Εφήβων

Σύντομα στην Κύπρο…

Επόμενες εκδηλώσεις
Κοντά σας

Insight 1, Insight Cyprus

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα σας προσκαλούμε!

Κανονική τιμή: 500 EUR
Πρώιμο πουλί: 300 EUR

Days
Hours
Minutes
Seconds