fbpx
Ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξης με ταυτόχρονη ανάπτυξη της αυτογνωσίας για μια ολοκληρωμένη ζωή - Τριήμερο σεμινάριο για αυτογνωσία Insight I, 7-9 Οκτωβρίου, Annabelle Hotel, Πάφος Κύπρος

Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που πιστεύετε

Η πιο σημαντική σχέση είναι αυτή που έχετε με τον εαυτό σας, οπότε γιατί να μην προσπαθήσετε πρώτα να διορθώσετε αυτή την πιο σημαντική πτυχή της ζωής σας. 

Θέλετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή με περισσότερη επιρροή; Θέλετε να γίνετε καλύτερος λήπτης αποφάσεων και αποτελεσματικός ηγέτης; Τότε πρέπει να πιστέψετε στη δύναμη της αντίληψης και να την αναπτύξετε, καθώς θα σας κρατήσει στο στόχο σας και θα σας βοηθήσει να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αν το θέσουμε με πιο απλούς όρους, ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας μπορεί να επηρεάσει την κρίση σας, τη διάθεσή σας και τις συμπεριφορές σας. Αν κάποιος έχει θετική αντίληψη για τον εαυτό του, είναι πιο πιθανό να έχει θετικές σκέψεις και πεποιθήσεις για τον κόσμο γενικότερα, οι οποίες μπορούν, με τη σειρά τους, να οδηγήσουν σε πιο θετικές δονήσεις αλλού.

Πρόκειται για έναν φακό μέσα από τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος παίρνει αύξηση στο μισθό του ή προαγωγή, οπότε η αυτοαντίληψή του θα αυξηθεί και έτσι η αυτοεκτίμησή του θα έχει ανοδική τάση. Αυτές είναι οι βασικές δυναμικές της ανθρώπινης ζωής και το πώς επιλέγουμε να την περιηγηθούμε.

Ίσως αναρωτιέστε ακόμα γιατί αυτή η θετική αυτοαντίληψη είναι σημαντική. Πρόκειται για το συναίσθημα που μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε με υγιή τρόπο τις αναπόφευκτες καταστάσεις της ζωής, όπως η αποτυχία, η απόρριψη και η απώλεια. Οι άνθρωποι που έχουν μια πιο θετική προσέγγιση της ζωής έχουν πιο θετικές πεποιθήσεις. Έχουν ακλόνητες πεποιθήσεις για τον εαυτό τους, όπως το αίσθημα της ανταγωνιστικότητας και της αξίας.

Κάθε φορά που επιδίδονται σε θετική αυτο-ομιλία, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν θετικά συναισθήματα.

Από την άλλη πλευρά, ένα άτομο με αρνητική αυτοαντίληψη θα βλέπει τον εαυτό του και τους άλλους με αρνητική νοοτροπία. Οι συνέπειες θα είναι οι εξής:

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: θα βιώνει υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης, άγχους και στεναχώριας

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: θα αντιμετωπίσει κοινωνική απόσυρση, δεν θα αποδέχεται προσκλήσεις σε συγκεντρώσεις ή δεν θα συναντά ανθρώπους

Ας αξιολογήσουμε για παράδειγμα δύο συναδέλφους στην ίδια θέση σε έναν εργασιακό χώρο. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο αυτού που έβλεπαν στον εαυτό τους, είναι αυτό που πίστευαν. Και οι δύο πέρασαν από την αξιολόγηση και τους απονεμήθηκε άριστα στις κατηγορίες 8/10. Για τις υπόλοιπες δύο, βαθμολογήθηκαν και οι δύο ως μέτριοι.

ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΑ: θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί σχέσεις και φιλίες
Αν πιστεύετε στη δύναμη του να πιστεύετε αυτό που βλέπετε, θα πρέπει να έχετε πιο θετικές και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις. Νιώστε άνετα να εκφράζετε τη γνώμη σας και μην απογοητεύεστε αν οι άλλοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις σας. Μάθετε να βαδίζετε στο ρυθμό του τυμπάνου σας.

Μην χάσετε νέα
& εκδηλώσεις από εμάς!

Εγγραφείτε->

* indicates required

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Insight II

ανοίγει την καρδιά σας με το να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω στη ζωή σας και να αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό.

Insight III

Βασιζόμενο σε αυτά που μάθατε, το Insight III έχει να κάνει με το να σας κεντράρει στην καρδιά σας, σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αναζωογόνησης.

Σεμινάρια Εφήβων

Σύντομα στην Κύπρο…

Επόμενες εκδηλώσεις
Κοντά σας

Insight 1, Insight Cyprus

Insight I

Το σεμινάριο, το οποίο έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τώρα σας προσκαλούμε!

Κανονική τιμή: 500 EUR
Πρώιμο πουλί: 300 EUR

Days
Hours
Minutes
Seconds